„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.6 °C
skaidrs laiks

Glābs Kalupes ambulances ēku

Daugavpils novada domes deputāti apvienoto komiteju izbraukuma sēdē 18. februārī Kalupes pagastā nolēma izstrādāt ambulances rekonstrukcijas projektu.

Pašvaldībai bija iecere ambulanci pārcelt uz sociālās aprūpes centru „Pīlādzis”. Tomēr Kalupes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Ūbele iestājas par pašreizējās ēkas saglabāšanu. Ja remonts nesāksies šogad, Nacionālais veselības centrs slēgs ambulanci, jo tā nav pielāgota cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Ēka tika uzbūvēta pagājušā gadsimta sākumā lauku slimnīcas vajadzībām.

„Mēs no pašvaldības budžeta esam ieguldījuši 52 000 eiro. Daļēji nomainījām logus un ielikām durvis, pa kurām var iebraukt invalīdu ratiņos. Taču mums ir vajadzīgs pacēlājs vai uzbrauktuve, ir jāpielāgo arī tualetes un gaiteņi. Sienas un grīda bojājas mitruma dēļ. Turklāt, kamēr pagastā nav kultūras nama, cilvēki pulcējas šeit esošajā multifunkcionālajā centrā „Varavīksne”. Būveksperti teica, ka ēkas sienas un pamati izturēs vēl 100 gadus,” skaidroja I. Ūbele. 

Visu rakstu lasiet 23. februāra numurā.