„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Dome atbalsta pareizticīgo centra celtniecību

Ceturtdien, 25. februārī, Daugavpils domē notiks sapulce, kurā apspriedīs pareizticīgo garīgā centra būvniecības ieceri stadiona teritorijā pie Borisa un Gļeba katedrāles.

Daugavpilī notiek objekta sabiedriskā apspriešana, un jau tagad redzams, ka Latvijas Pareizticīgās baznīcas iniciatīva ne visiem ir pa prātam. Pirmkārt, iebilst Poļu ģimnāzija, kuras audzēkņi stadionā nodarbojas sporta stundās.

Pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis preses konferencē paziņoja, ka pareizticīgo centra celtniecības tēma pilsētā tiek apspriesta jau vairākus gadus un pašvaldība, kam pieder zeme, uz kuras atrodas stadions, vienmēr ir bijusi par šī centra būvniecību. „Nav nepieciešamības aizliegt šo būvniecību un meklēt konfliktu tur, kur tā nav. Daugavpilī draudzīgi sadzīvo dažādas tautības un konfesijas. Jautājumu par Poļu skolas bērnu sporta nodarbībām mēs risināsim, rekonstruējot stadionu „Celtnieks” un uzlabojot apstākļus stadionā „Lokomotīve”. Līdz laikam, kad sāksies centra celtniecība, stadiona jautājums būs atrisināts,” viņš teica.

Sapulce sāksies pl. 16.30.