„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+14.5 °C
daži mākoņi

Turpinās lielo apkures rēķinu riņķa dancis

Kalkūnes pagastā ir visdārgākā apkure Latvijā, tās izmaksas aukstajā janvārī tuvojās 4 eiro par kvadrātmetru. Par to iedzīvotāji jau sūdzējušies Daugavpils novada domei. „Latgales Laiks” mēģināja rast atbildi, kāpēc apkure ir kļuvusi gandrīz zelta vērtībā un kāds ir risinājums.

Kalkūnietis Bonifācijs Šedlovskis par apkuri janvārī maksās 3,79 eiro/m2. Viņš dzīvo daudzdzīvokļu mājā Kalkūnes ielā 7, kur centrālā apkure ir tikai divos dzīvokļos no sešiem. „Man piedāvāja pāriet uz malkas apkuri, bet es atteicos. Man ir 88 gadi, esmu par vecu, lai nestu malku otrajā stāvā. Ja būtu gāzes apkure, tad tā varētu būt tikpat dārga. Lai ir tā, kā ir, pastāstīja sirmgalvis.

Viņš aplēsis, ka, salīdzinot ar pagājušo ziemu, par 43 m2 dzīvokli apkure ir kļuvusi dārgāka par 20-30 eiro, proti, janvāra rēķins ir 155 eiro (bez PVN), bet decembrī bija nedaudz virs 110 eiro. Kad siltuma ražošana bija Kalkūnes pagasta padomes pārziņā, mēnesī vajadzēja maksāt 50-60 latus. B. Šedlovskis atzina: „Šī māja ir uzcelta 1957. gadā, toreiz kurinājām malkas krāsnis. Lai mēs cilvēcīgi dzīvotu, 1975. gadā ierīkoja centrālo apkuri. Tagad atkal jāpāriet uz malkas krāsnīm. Tas nav solīdi. Kad mūs pievienoja „Naujenes pakalpojumu servisam”, sākām saņemt lielākus rēķinus. Pat Daugavpilī apkure ir lētāka. Nu, ko darīt, maksāšu dārgo rēķinu, no savas pensijas 265 eiro atdošu divas trešdaļas. Būs jāizdzīvo ar to, kas paliks pāri. Varu arī maksāt pakāpeniski, vasarā. Domāšu, ko darīt. Mazdēls ar ģimeni ir ārzemēs, viņš nevar palīdzēt.”      

Visu rakstu lasiet 26. februāra numurā.

Komentāri

24.02.2016 13:16
Ilona
O, izrādās, man ir izdevies nopirkt dzīvokli ekskluzīvā vietā - ar visdārgāko apkuri Latvijā!