„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.8 °C
daļēji mākoņains

Kalupē zobus ārstē Latvijas labākā stomatoloģe

Kalupes ambulances zobārste Gaļina Grunšteine saņēmusi Latvijas mediķu augstāko apbalvojumu „Gada balva medicīnā 2016”. Ārste pateicas kalupiešiem par nominēšanu balvai. Apbalvošanas ceremonijā viņa izjutusi lepnumu par kolēģiem, kuri ir izvēlējušies kalpošanu cilvēkiem.

„Visu laureātu sirdis ir piesietas pie šī darba. Medicīna -- tā ir proza nevis dzeja, tomēr, spriežot pēc sevis, saku, ka ārsti laimīgi. Mēs satiekam tik daudz interesantu cilvēku. Arī man šai ziņā ir paveicies. Kamēr pacienti gaida narkozes iedarbību, viņi, sevišķi jau sirmgalvji, izstāsta visu dzīvi. Lai gan man ir arī darbs pilsētā, turpinu strādāt Kalupē, tāpēc ka kalupieši ir radniecīgi manam garam. Es saku, ka man palīdz Kalupes ambulances jaukais kolektīvs un sienas un ka jau četrās paaudzēs zinu kalupiešu zobu vēsturi,” teica G. Grunšteine.      

Kalupieši stāsta, ka daktere Gaļina esot sirsnīga un labestīga, viņi bieži esot pat aizmiguši krēslā, kaut gan tobrīd strādājis zobu urbis.

Visu rakstu lasiet 26. februāra numurā.