„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Pareizticīgo centrs sola apvienot cilvēkus

25. februārī Daugavpils domē notika sapulce, kurā tika apspriesta Pareizticīgo centra būvniecība stadiona vietā pie Borisa un Gļeba katedrāles. Šī Latvijas Pareizticīgās baznīcas (LPB) iniciatīva jau izraisījusi pilsētā plašu rezonansi.

Organizatori bija rūpīgi sagatavojušies pasākumam. Gandrīz vai pirmo reizi projekta sabiedriskās apspriešanas sapulcē zālē sapulcējās vairāk nekā 100 cilvēku. Bija atbraukuši garīdzniecības pārstāvji un ticīgo delegācijas no Rīgas, Ludzas, Zilupes, Rēzeknes pareizticīgo dievnamiem. Cilvēki sāka pulcēties jau labu laiku pirms sapulces sākuma. Daudzi dalībnieki, galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki, sarunā ar "Latgales Laiku" atbalstīja grandiozās būvniecības ideju. Jaunbūves iedzīvotāja Antoņina teica, ka viņa dzīvojot Varšavas ielas rajonā aptuveni 50 gadus, un viņu pastāvīgi nomāc nesakoptā teritorija dievnama tuvumā. "Šī ir tik svēta vieta Daugavpilī, te ir četru konfesiju dievnami, bet kārtības kā nav, tā nav! Pastāvīgi kāds met atkritumus, naktīs bļaustās un dauza pudeles. Šo zemes gabalu varas iestādes nezin kāpēc ir aizmirsušas."

Auditoriju uzrunāja Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs. Viņš uzsvēra, ka centrs būs domāts visiem pilsētniekiem un Daugavpils viesiem, neatkarīgi no viņu vecuma un reliģiskās piederības. Centram būs izglītojoši audzinoša, sociāla, apgaismojoša un izglītojoša loma.

Latvijas Pareizticīgās baznīcas iniciatīva satrauc tuvumā esošās izglītības iestādes – Poļu ģimnāziju un 10. vidusskolu. Tā kā šīm skolām nav stadiona, bērni sporta stundās nodarbojas laukumā pie dievnama. Poļu ģimnāzijas direktore Gaļina Smuļko lūdza atstāt pusi „stadiona” sportam laukumam un uzsvēra, ka viņi nekādā gadījumā neiebilst pret garīgo centru.

Visu rakstu lasiet 1. marta numurā.