„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.3 °C
daži mākoņi

Skrudalienas skolā 1. septembrī neskanēs zvans

Skolā mācās maz skolēnu. Tas ir tikai viens no daudzajiem iemesliem, kāpēc ar Daugavpils novada domes lēmumu 1. septembrī novadā vairs nebūs Skrudalienas pamatskolas. Pašvaldība skolas likvidēšanu pamatoja arī ar prognozēm, ka jau tā necilās skolotāju un direktoru algas kļūs vēl mazākas, tāpēc ka Izglītības un zinātnes ministrija savu mērķdotāciju aprēķina uz vienu bērnu. Turklāt bērni 12 priekšmetus mācās apvienotās vai daļēji apvienotās klasēs, un, kā uzsvēra gan Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, gan deputāti, tas ietekmē izglītības kvalitāti.

Lai gan Skrudalienas un Silenes pamatskola īsteno vienādas izglītības programmas -- pamatizglītību valsts valodā, tomēr komisija, izvērtējusi demogrāfiskās prognozes un materiāli tehnisko bāzi, atzina ka pagastā paliks tikai Silenes skola. Deputāti apstiprināja šo lēmumu.

Skrudalienas pagasta pārvaldes vadītāja Betija Ivanova sola, ka bērni bez izglītības nepaliks. 

Saskaņas centra deputāti E. Kucins, Daina Amosova,Valērijs Hrapāns un Vjačeslavs Maskaļenko gan komitejā, gan domes sēdē nobalsoja pret Skrudalienas skolas likvidēšanu, pārējie deputāti balsoja par.

Visu rakstu lasiet 1. marta numurā.