„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+13.5 °C
daži mākoņi

Veidos Ilūksti par Sēlijas attīstības centru

Februārī Ilūkstes novada dome apstiprināja 2016. gada budžetu. Domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna un pašvaldības izpilddirektore Līga Bukovska „Latgales Laikam” teica, ka pašvaldība turpinās darbu, lai sasniegtu novada galveno ilgtermiņa mērķi -- izveidot Sēlijas reģiona attīstības centru ar konkurētspējīgas izglītības iespējām, bagātu sporta un kultūras dzīvi un pievilcīgu dzīves vidi.

Stefans Rāzna Ilūkstes budžetu raksturo kā attīstības budžetu: "Ir paredzēti arī pasākumi, kas novada dzīves vidi padara vērtīgāku un pievilcīgāku ģimenēm ar bērniem, uzlabo senioru dzīves kvalitāti, sekmē apdzīvotības saglabāšanos. Mēs strādājam, lai novadā pieejamie pakalpojumi būtu nepieciešami arī kaimiņnovadniekiem, tajā skaitā daugavpiliešiem.  

Valsts, noteikdama neizpildāmus un Latvijas demogrāfiskajai situācijai neatbilstošus normatīvus, liek slēgt skolas. Bet Ilūkstes novada budžeta nauda tiek paredzēta izglītības iestāžu saglabāšanai, kas jau laikus ir optimizētas, kamēr valsts politika piemēro izglītības sistēmai uzņēmējdarbības principus.

Diemžēl mūsu budžets nevar konkurēt ar lauku novadus diskriminējošu, nesamērojamu atbalstu republikas un nacionālas nozīmes centriem (30 pilsētām), kas tiek dāsni finansēti no valsts un ES fondiem. Tas sekmē lauku iedzīvotāju samazināšanos."

Visu rakstu lasiet 1. marta numurā.