„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+17.6 °C
daļēji mākoņains

Labs ceļš piesaista novadam cilvēkus

Lai pārrunātu sadarbību ar Satiksmes ministriju (SM), 26. februārī Latgales plānošanas reģiona un Sēlijas novadu apvienības pašvaldības Daugavpilī un Ilūkstē tikās ar ministru Uldi Auguli.

Tā kā ir sākusies mazo skolu reforma, pašvaldībām un SM ir jāpārskata prioritātes, lai pirmos remontētu tos reģionālos un valsts ceļus, kur kursē skolēnu autobusi, ieteica Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs. Aglonas, Viļānu, Kārsavas un citu pašvaldību vadītāji uzsvēra, ka ir jāpaaugstina uzturēšana klases vairākiem ceļiem, kur brauc skolēnu autobusi, jo ziemā tie ir jātīra un jākaisa katru dienu nevis vienreiz mēnesī.

Valsts un reģionālo ceļu plānā, kurā ir iekļauti darbi un līdzekļi līdz 2020. gadam, ceļam Daugavpils-Vabole-Kalupe-Upmala-Preiļi ir paredzēts esošā asfalta remonts, lai gan vārkavieši gadu no gada lūdz uzklāt tā saucamo balto asfaltu jeb dubulto segumu posmā no Kalupes līdz Upmalai.

Visu rakstu lasiet 4. marta numurā.