„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+18.0 °C
daži mākoņi

Kalupieši saglabā darba vietas un raksta recepšu grāmatu

Kalupes pagastā ir reģistrēts lielākais darba vietu skaits Daugavpils novadā. Pie zemniekiem un uzņēmējiem, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs strādā 217 cilvēki. Turklāt Kalupe ir viens no pieciem attīstības centriem, kas var piesaistīt ne tikai pašvaldības, bet arī ES fondu un valsts programmu finansējumu.

Kad Daugavpils novada domes deputāti februārī rīkoja izbrukuma komiteju sēdi Kalupē, iedzīvotāji un pagasta pārvalde pierādīja, ka ambulancei ir jāpaliek savā vietā, ka par ES naudu nosiltinātajai Kalupes pamatskolai jāizglīto bērni arī nākamajā desmitgadē un ka vecajai pagastmājai jāpārtop par saietu namu. Tāpat kalupieši lepojas ar jau 150 gadu ilgu pagasta vēsturi. Tam par godu šovasar notiks novadnieku saiets, bet topošā recepšu grāmata stāstīs par to, ka Kalupe ir arī čaklu saimnieču pagasts, teica Kalupes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Ūbele.

„Šogad deputāti iepazīsies ar visiem 5 attīstības centriem. Pašvaldība plāno iesaistīties ES projektu konkursā, lai Kalupē radītu grupu dzīvokļus un darbnīcas cilvēkiem ar vieglu garīgu atpalicību. Apskatījām kalupiešu projektus, kas ir pieteikti investīciju programmai 2016. -- 2018. gadam,” pastāstīja novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika. Kalupes pagasta pārvalde investīcijām ir pieteikusi ne tikai Kalupes ambulances ēku un saietu namu, bet arī Baltaču kapsētas kapelu un ceļus.

Visu rakstu lasiet 11. marta numurā.