„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.4 °C
daļēji mākoņains

Rokenrols nāk arī no Latgales

Jau pavisam drīz 23. aprīlī pusnaktī Liepājā, klubā Fontain Palace dārdēs latviešu blūzroka apvienība Wild Detroit Gang kopā ar leģendārās latviešu rok grupas “Līvi” ģitāristu Ainaru Virgu. “Liepāja ir ne tikai pilsēta, kurā dzimst vēji, bet tieši no turienes nāk īstās latviešu rokgrupas. Mums tas ir milzīgs gods Liepājā kāpt uz vienas skatuves kopā ar Ainaru Virgu.”

 Grupas Wild Detroit Gang pirmsākumi meklējami Daugavpilī, klubā Artilērijas Pagrabi. Tajā spēlē Jānis Drēģeris (vokāls, ritma ģitāra), Gunārs Cauņa (solo ģitāra), Tatjana Nizjuļko (bass ģitāra) un Raitis Gulbis (bungas). Sākotnējā ideja bija izpildīt 70-80. gadu grupu hītus, tādu kā AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin u.c. Bet sirds prasīja pavisam ko citu. Rokenrols bija iesakņojies sirdī tik dziļi, ka oriģinālās dziesmas nāca klajā ar nenormālu ātrumu. Jau pēc nepilniem 2 gadiem tika izlaists pirmais grupas albums ar nosaukumu “Origins” (tulk. no angļu val. Pirmsākumi), kurš ietver pavisam nemūsdienīgas dziesmas – vecais labais rokenrols, blūzroks, klasiskais smagais roks kā arī roka balādes. Ar laiku sapratām, ka ar šādu mūziku pelnīt naudu ir gandrīz vai nereāla lieta, bet apstāties neļauj sirdsapziņa. Mūsu koncerti, kuros pulcējas vairāki vecā labā rokenrola cienītāji, liek justies daudz savādāk arī mums pašiem.

Latgale ir vieta, no kurienes mēs nākam un tomēr turpināt iesākto ir goda lieta. 2015. gada 27. novembrī festivālā Bildes 2015, dalījām Rīgas Kongresa nama skatuvi ar leģendārās grupas “Labvēlīgais Tips” mūziķi Normundu Jakušonoku. Sajust lielo skatuvi ir diezgan nopietns izaicinājums mums visiem, tomēr tā ir tā vieta, kur mēs jūtamies īsti un tam domāti.

Vecais labais rokenrols nemirs nekad mūsu sirdīs. Tas ir iedzimts un to mainīt par laimi nav iespējams.

Š. g. 27. februārī mums tika dota neiedomājama iespēja iesildīt leģendāros “Līvus” tās 40. gadu jubilejas koncertā, kurš norisinājās Latvijas 1. Rokkafejnīcā. Frāze “Līvi mūžam dzīvi” skanēja ikviena klātesošā sirdī, un būt kā viesu grupai šajā nozīmīgajā jubilejas koncertā bija vairāk kā gods. Šādi rezultāti ikvienas rokgrupas karjerā rada spēku, lai turpināt iesākto – spēlēt veco labo rokenrolu un ar pilnu pārliecību teikt, ka rokenrols ir un būs dzīvs.

 Šī koncerta iniciatori - Jānis Drēģeris un Gunārs Cauņa. Koncerts tiks iemūžināts DVD formātā, ko finansiāli atbalsta Krāslavas novada dome. Pēc mūsu domām šis īpašais notikums nonāks Latgales mūzikas vēsturē. Kā pasākuma viesu grupa tika uzaicināta jaunā latviešu roka apvienība no Daugavpils ar nosaukumu “Zvērāda”.

Mēs ļoti ticam, ka viss iecerētais izdosies un koncerta apmeklētāji saņems patiešām vecā labā rokenrola dvesmu.

Ilgu dzīvi Rock`n`Roll.