„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.9 °C
daži mākoņi

Dziedātāja Dināra Rudāne vēl sievietēm noticēt savai sirdij

Starptautiskajā sieviešu dienā operas mūzikas cienītājiem Daugavpilī bija iespēja apmeklēt Latvijas Nacionālās operas koncertu „Con amore”, kurā izskanēja skaistākās operu, operešu un mūziklu melodijas Latvijas Nacionālās operas solistu un orķestra izpildījumā ar Andri Veismani pie diriģenta pults. Līdzās pazīstamiem operas solistiem, kā Ilona Bagele, Kristīne Gailīte, Laura Grecka, Evija Martinsone, Kalvis Kalniņš, Rihards Millers u.c., koncertā uzstājās arī meitene no Latgales - koloratūrsoprāns Dināra Rudāne, kura pārsteidz ar savu neparasto balsi un ne tikai.

„Šis koncerts noteikti ir veltījums sievietēm - skaistajām un ļoti labsirdīgajām Latgales dāmām. Es no sirds vēlu katrai būt sirsnīgai, mīlēt un būt mīlētai. Vienmēr ticēt savai sirdij un uzklausīt intuīciju - tā ir mūsu stiprā puse,” saka Dināra. Pašai solistei 8.marts saistās ar bērnību, jo tieši tad pirmo reizi uzzinājusi par šiem svētkiem. „Tie noteikti man saistās ar sarkanām tulpēm, jo PSRS laikā šie ziedi bija 8.marta simbols. Tagad 8. marts man galvenokārt liek smaidīt ikreiz, kad šajos svētkos ziedu veikaliņos redzu lielus pulkus vīriešu,” jautri saka Dināra.

Operas soliste uzsver, ka Latvijas sievietes esot ļoti spēcīgas, introvertas un klusas būtnes. Dināra sevi neuzskata par īpaši sievišķīgu, drīzāk esot puiciska, taču ļoti laimīga sieviete. Kopā ar savu vīru – mūziķi – abi gan strādā, gan atpūšas, taču hobiji un intereses abiem esot absolūti dažādas. Jāatzīst, ka Dināru var redzēt ne tikai dziedam uz skatuves, bet arī traucoties ar motociklu vai pārbaudot savus spēkus boksa ringā.

Visu rakstu lasiet 11. marta numurā.