„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+18.0 °C
daži mākoņi

Pacientus no jūlija ārstēs prioritārā secībā

Saskaņā ar Veselības ministrijas ieceri no jūlija ārstniecības iestādes pacientus rindā uz izmeklējumiem pierakstīs prioritārā secībā atkarībā no vajadzības. Turpmāk cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām uz medicīnas pakalpojumiem būs jāgaida ilgāk, tomēr ministrija norāda, ka tie esot tie pacienti, kas „var gaidīt”.

VM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Māra Āboliņa skaidro, ka tika precizēta kārtība, kādā ārstniecības iestādēm turpmāk ir jānodrošina sekundāro ambulatoro pakalpojumu (izmeklējumi un speciālistu konsultācijas) sniegšana, lai primāri nodrošinātu medicīniskos pakalpojumus tiem, kuriem tie nepieciešami vissteidzamāk. Šī kārtība stāsies spēkā ar šā gada 1.jūliju un paredz, ka

sekundāros ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus prioritāri saņem personas, kuras saņem neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī bērni un grūtnieces. Šai pacientu grupai seko cilvēki, kuriem izsniegta darbnespējas lapa, saņemot veselības aprūpes pakalpojumus, kas saistīti ar diagnozi, par kuru tā izsniegta.

Pēc tam seko personas, kurām iepriekšējā izmeklēšanas reizē atklātas pazīmes, kas prasa turpmāku izmeklēšanu, bet tālāk seko „citas personas”.

Visu rakstu lasiet 11. marta numurā.