„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+11.9 °C
nedaudz mākoņains

Pagastu ļaudis uztrauc izdangātie lauku ceļi

9. martā Daugavpils novada domes vadība tikās ar triju pagastu - Ambeļu, Dubnas un Višķu – iedzīvotājiem, lai pārrunātu pērn paveikto un uzklausītu cilvēku problēmas. Diemžēl demogrāfiskā situācija novadā joprojām neiepriecina. Pērn iedzīvotāju skaits sarucis par 605, praktiski ir zudis vesels Ambeļu pagasts. Vienīgi Dubnas pagasts pērn var lepoties ar dzimstības pieaugumu. Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika pastāstīja, ka pašvaldība no šā gada maksās stipendijas jauniešiem, kuri izvēlēsies studēt novadā nepieciešamās profesijas un noslēgs darba līgumus ar vietējiem uzņēmējiem. Iespējams, tas kaut nedaudz uzlabos situāciju. 

Visām pašvaldībām pašlaik ir viena kopīga problēma – sliktie ceļi, kas pavasarī kļuvuši pavisam neizbraucami. Ar šiem jautājumiem iedzīvotāji pie pašvaldības griežas ik gadu. Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins lūdza pašus iedzīvotājus neizdangāt lauku ceļus ar kravas automašīnām, kamēr ceļi vēl kūst un nav nožuvuši, jo šajā situācijā tie nav labojami un greiderējami. Viņš uzsvēra, ka ceļus izbraucot ne tikai meža tehnika, bet arī paši iedzīvotāji, tostarp zemnieki, kuri nav savlaicīgi novākuši no lauka skābsiena ruļļus un dara to tagad. A. Kucins prognozēja, ka līdz pareizticīgo Lieldienām lauku ceļi nebūs diez ko izbraucami ar vieglo transportu.

Visu rakstu lasiet 15. marta numurā.