„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+18.0 °C
daži mākoņi

Pilsētas centra ainavu „rotā” izgāztuve

Daugavpilī joprojām ir daudz degradētu teritoriju, to lielākā daļa atrodas nomalēs, bet to īpašnieki sen dzīvo ārzemēs. Taču arī pilsētas centrā vēl ir daudz pamestu ēku un zemes gabalu, kuri nebūt neizdaiļo pilsētas ainavu.

Ir vēl kāda īpaša teritoriju kategorija, kuras nebūt nav pamestas un aizmirstas, taču izskatās pagalam nepievilcīgi. Runa ir par tā saucamajām stihiskajām autostāvvietām – tās ir vietas, kuras nav apzīmētas kā oficiālas stāvvietas, taču atstāt tur automašīnas nav aizliegts.

Daugavpils domes komiteju nesenajā sēdē deputāte Rita Strode runāja par vienu no šādām stāvvietām pašā pilsētas centrā, kura jau sen pārvērtusies par izgāztuvi, -- tas ir diezgan liels zemes gabals Saules ielā, starp Viestura un Mihoelsa ielu. Šeit diendienā iet garām simtiem cilvēku, t. sk. arī pilsētas viesi, kuri dodas uz autoostu. Mašīnas tik stipri izdangājušas zemi, ka dziļās peļķes neizžūst pat sausā laikā, nedaudzie krūmi sen izpletušies, visur mētājas pudeles, kafijas glāzes, maisiņi. „Pilsētas centrā ierīkota izgāztuve, zemes īpašniekam ir pilnīgi vienalga, kā izskatās pilsēta, viņa birojs! Kā nav kauna? Mums ir pietiekami daudz policistu, lai uzraudzītu kārtību un sodītu vainīgos,” pauda sašutumu deputāte.

Visu rakstu lasiet 15. marta numurā.