„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+12.6 °C
nedaudz mākoņains

Ilūkstē notika pirmais svētdienas tirgus

20. martā Ilūkstes Stadiona iela bija pārtapusi par tirgošanās placi. Pircējiem bija piedāvāti Pilskalnē izlolotie āboli, Aglonā un Līvānos izceptā maize, Vārkavas novadā kūpinātās desas un gaļa, Rēzeknes novada speķis un šmakovka, Vaboles laukos izaugušie kartupeļi, burkāni un daudz kas cits.   

Ilūkstietis Jānis Puriņš apstājās pie Aglonas meistaru ceptās maizes un pīrāgiem. Viņš „Latgales Laikam” pastāstīja, ka esot jau nopircis ābolus un kūpinātu gaļu. „Svētdienas tirgus ir ļoti laba ideja. Lai tirgotājiem veicas,” sacīja Jānis.

Pilskalnietis Andris Užulis tirgoja dziju, kas ir izstrādāta no Sēlijā audzētajām aitām. Viņš atzina, ka nepilnā stundā pārdevis ļoti daudz dzijas. „Tirgotājiem tirgus tepat pie mājām ir ērtāks un lētāks. Ceru, ka Ilūkstes novada tirgus kļūs populārs un atpazīstams. Man ir idejas, kā tirdzniecību dažādot,” pastāstīja Andris.

No Vaboles pagasta bija atbraucis koka amatnieks Varis Vilcāns. Šoreiz viņš veiksmīgi pārdeva paša laukos izaudzētus kartupeļus, burkānus, bietītes. Varis atzina, ka Ilūkste atrodas netālu. Nākamreiz amatnieks solījās atvest arī jaunus amatniecības priekšmetus.     

Visu rakstu lasiet 24. marta numurā.