„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.5 °C
apmācies

Maļinovā interesējās par bērnu nodarbinātību, Locikos – par uzkrājumu fondu

23. martā Maļinovas ciematā Daugavpils novada domes vadības un iedzīvotāju tikšanās bija lakoniska un informatīva. Maļinovas pagasta pārvaldnieks Arkādijs Karņickis 35 minūtēs pastāstīja par pagājušo gadu pagasta dzīvē.

Starp lielākajiem darbiem tika nosaukts ceļa posmu Greizais tilts—Zaļumi un Valsts ceļš—Darbnīcas remonts. Pabeigta ūdensapgādes sistēmas projekta īstenošana.

Galvenās problēmas 2016. gadā, kuras gribētos atrisināt, -- ceļa posma Valsts ceļš—Kurpenišķi—Janciški remonts, parka labiekārtošana, Rēzeknes ielas remonts ciematā.

Kādu iedzīvotāju uztrauca zemes sadalīšanas jautājums. „Piemēram, kāds paņēmis nomā no pagasta zemi, bet tad sapratis, ka nespēj „pavilkt”. Esmu gatavs paņemt daļu, lai to apstrādātu, bet pēc tam Lauku atbalsta dienestā (LAD) man saka, ka zeme nav apstrādāta. Jums te ir gabals ar māju, bet es taču šo zemi apstrādāju,” skaidroja viens no sapulces dalībniekiem. Deputāts Vjačeslavs Moskaļenko paskaidroja, ka šādos gadījumos tiek veidota papildus shēma, kurā atzīmē, kuru platību zemnieks izmanto, bet kura paliek ārpus viņa kompetences, un tiek iesniegta LAD.

Domes izpilddirektore Vanda Kezika paskaidroja, ka šis jautājums ir atrisināms, ja rodas neskaidrības, var vērsties ar iesniegumu pagastā. Tiks sniegta palīdzība, lai izvairītos no paaugstinātas nodokļa likmes, bet tikai tad, ja zeme tiešām tiek apstrādāta.

Visu rakstu lasiet 1. aprīļa numurā.