„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.2 °C
daļēji mākoņains

Krāslavas Senioru dzīves skola aicina apgūt noderīgas lietas

Kopš pērnā gada rudens Krāslavas novada centrālās bibliotēkas telpās darbojas Senioru dzīves skola, kuru vada psihologs Raimonds Lazda un socioloģe Tatjana Azamatova. Apmeklēt nodarbības tiek aicināti ne tikai vecāka gadagājuma ļaudis, bet ikviens, kas izjūt nepieciešamību saņemt daudzpusīgu un sev noderīgu informāciju.

Reizi nedēļā te pulcējas vismaz desmit interesenti. Piemēram, martā tika aplūkotas tādas tēmas kā reklāmas veidi un to ietekme, sociālo aktivitāšu nepieciešamība senioriem, veiksmīga novecošanās un ilgdzīvošana, veselīgs uzturs, pozitīva attieksme pret dzīvi, emocionālā veselība u.c. Viena nodarbība mēnesī tiek veltīta rokdarbiem, kurus viena otrai māca pašas Senioru dzīves skolas apmeklētājas. T.Azamatova atzīst, ka rokdarbi ir ļoti svarīgi, jo tā tiek nodarbināta sīkā roku motorika un attīstīts radošums.

R. Lazda stāsta, ka ideju par šādu skolu lolojuši jau sen un beidzot atraduši iespēju to īstenot. Rietumos tiekot praktizētas t.s. „trešās paaudzes universitātes”, taču viņi nolēmuši veidot ko līdzīgu. Te lieti noder gan Raimonda, gan Tatjanas studiju laikā gūtās zināšanas un pētījumi. Īstenot šādu ieceri viņus iedrošinājusi abu personīgā pieredze, jo augstskolā iestājušies jau pēc 40 gadu sliekšņa.

Visu rakstu lasiet 1. aprīļa numurā.