„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.1 °C
apmācies

Līksnieši atbalsta kultūras namu un kapliču

29. marta sapulcē Līksnas pagasta iedzīvotāji Daugavpils novada pašvaldībai un Līksnas pagasta pārvaldes darbiniekiem stāstīja, ka viņiem ir vajadzīgs mūsdienīgs kultūras nams, jauna kapliča Vaikuļānu kapsētā, atremontēta Liepziedu iela, jaunas grāmatas Līksnas pagasta bibliotēkā un apdzīvota vecā Līksnas skolas ēka.

Sofija Klaucāne, kura pērn pārcieta acu operāciju, lūdza daļēji kompensēt vairāk kā 600 eiro lielo rēķinu, jo pensionārei tā esot milzīga nauda. Pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika solīja par kompensāciju runāt ar Daugavpils reģionālās slimnīcas padomi. „Turpmāk, ja jums ir kāda nopietna operācija, tad čeki, ārsta atzinums un iesniegums jāiesniedz uzreiz pēc operācijas nevis jāgaida pusgads vai gads. Pēc tam slimnīcas padome izskatīs šo iesniegumu un daļēji apmaksās visus izdevumus,” skaidroja izpilddirektore.

Gan par kapliču Vaikuļānu kapos, gan par kultūras nama ierīkošanu vecajā Līksnas skolā iestājās Regīna Jukša. „Kapliča ir visās pagasta kapsētās, tikai Vaikuļānu kapos nav. Un kamdēļ vecā Līksnas skola stāv tukša? Tur varētu ierīkot kultūras namu, tad nevajadzēs tērēt miljonus jauna kluba celtniecībai,” uzskata līksniete. Biedrībām jāraksta un jāīsteno kapličas projekts, iedrošināja V. Kezika un pauda bažas, ka pašreizējā kultūras nama un pagastmājas ēka, paliekot tukša, pārvērtīsies par drupām.

Visu rakstu lasiet 1. aprīļa numurā.