„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.5 °C
apmācies

Briselē neļaujas bailēm un turpina dzīvot

22. martā Briselē nogranda sprādzieni. Par terorakta upuriem kļuva 31 cilvēks, vairāk nekā trīs simti ievainoti. Šajos teroraktos cietuši 40 valstu pilsoņi. Informācija, ka starp viņiem bijuši Latvijas pilsoņi, nav saņemta. „Latgales Laiks” sazinājās ar Nikolaju Čalenko un Santu Silapēteri, kuri strādā Briselē.

N.Čalenko ir no Vaboles, kopš 2004. gada dzīvo un strādā Briselē, ES padomē. Vispirms bija tulks, bet no 2013. gada – EPSO birojā, kurš veic kandidātu atlasi darbam ES iestādēs.

„Par laimi, terora akti nav skāruši ne mani, ne manus tuviniekus, ne tuvāko paziņu loku. Taču  Mālbēkas stacija, kurā sprāga viena no bumbām, ir tieši blakus Padomes Lex ēkai, kurā es ilgu laiku strādāju. Lai gan tagad esmu pārcelts uz citu dienestu, Lex ēkā joprojām ir daudzi mani paziņas, un tā ir liela sakritība, ka neviens no viņiem nav cietis. Noskaņojums nav priecīgs, bet īpašas bailes cilvēkos nav jūtamas. Jūtama solidaritāte -- cilvēki palīdz cits citam, atbalsta, palīdz drošības un citiem dienestiem. Jūtams spīts, apņēmība un fatālisms, bet tās nav bailes. Daudzi cilvēki joko," saka Nikolajs.

Visu rakstu lasiet 1. aprīļa numurā.