„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

„Daugavpilij” pirmā spēle savā laukumā

Šajās brīvdienās notiks Latvijas futbola virslīgas čempionāta trešās kārtas spēles. 3. aprīlī pl. 15.00 stadionā „Celtnieks” komanda „Daugavpils” aizvadīs pirmo mājas spēli šajā sezonā.

Daugavpiliešu pretinieki būs līgas jaunpienācēji – RFS futbolisti. Pagājušajā sezonā rīdzinieki izcīnīja trešo vietu pirmajā līgā, bet, tā kā „Skonto” nesaņēma licenci, RFS radās iespēja spēlēt virslīgā. Īsā laikā klubu papildināja labi spēlētāji. Pamatsastāvā ir septiņi futbolisti, kuri sākotnēji gatavojās spēlēm „Skonto”, kā arī RFS spēlē Daugavpils futbola skolas audzēknis Ņikita Kaļiņins.

„Čempionāts ir sācies, bet mums, diemžēl, pagaidām ir divi zaudējumi. Sastāvā nav īpašu izmaiņu. Klubu pametuši pieci pamatsastāva spēlētāji, jo katrs meklē, kur labāk. Nevienam to nepārmetu. Analizējot virslīgas klubu budžetu, mēs esam pēdējā vietā.

Komandas budžets tiek veidots uz pilsētas atbalsta rēķina – 100 tūkstoši. Taču jāsaprot, ka šī nauda tiek piešķirta visai akadēmijai un ieguldīta visa vecuma audzēkņos, sākot ar piecgadīgiem zēniem līdz pat pieaugušo komandai. Pārējā nauda ir sponsoru palīdzība,” pašreizējo situāciju izklāstīja kluba prezidents Aleksandrs Isakovs.

Visu rakstu lasiet 1. aprīļa numurā.