„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.7 °C
apmācies

Daugavas kreisajā krastā vajadzīgi ceļi, muzejs un bērnu konsultanti

30. martā Daugavpils novada vadība tikās ar iedzīvotājiem trijos Daugavas kreisā krasta pagastos -- Salienā, Skrudalienā un Demenē. Visos pagastos tika runāts par ceļu slikto stāvokli, taču iedzīvotāji ne tikai sūdzējās, bet arī pateicās vadītājiem par dažādiem labiem darbiem.

Salienas pagastā pērn pabeigta ūdensapgādes sistēmas attīstības projekta otrā kārta (44 493 eiro), par ūdeni pateicās Centrālās ielas iedzīvotāja Anna Petrova, kura kopā ar kaimiņiem šo notikumu gaidīja vairāk nekā divdesmit gadus. Vēl nav pieslēgta Upes un Bērzu iela. Pagastā galvenokārt labiekārtoja teritoriju un atjaunoja ceļu segumu. Piemēram, par 28 000 eiro atjaunots Bērzu ielas un ceļa „Misiņi—Vīnkalni—Gaveitiški—Ieviņi” posms. Pašlaik tiek noformēti dokumenti, lai rastu iespēju atvērt pagastā ģimenes ārsta praksi, kurš pagaidām pieņem reizi nedēļā. Paredzēta arī Kultūras nama renovācija, jāatrisina problēma ar skolas internāta ēku, kura jau daudzus gadus stāv tukša, kā arī ciemata ielu apgaismojuma jautājums. Arī Demenes kultūras namam jau sen nepieciešama renovācija.

Skrudalienas pagastā par 136 755 eiro izremontētas Silenes pamatskolas telpas, par 22 000 eiro šeit pat nomanīti apkures katli, bet par 18 480 eiro Silenē salabota siltumtrase.

Visu rakstu lasiet 5. aprīļa numurā.