„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.1 °C
apmācies

Ekspertu slēdziens neizraisīja jautājumus

30. martā bez ažiotāžas un trokšņa notika sašķidrinātās naftas gāzes (propāna – butāna) glabātavas būvniecības sabiedriskā apspriešana. Objekta celtniecība ieplānota pašreizējās naftas bāzes teritorijā. Uzņēmums „Omega Holding” nolēmis palielināt savu jaudu.

Sākotnējā apspriešana notika pērn 6. oktobrī. Arī rudenī pasākums nepiesaistīja īpašu uzmanību, bet nedaudzie klātesošie neizteica negatīvu viedokli.

30. martā vides eksperts Uldis Kalnietis prezentācijā iepazīstināja klātesošos ar ietekmi, kādu var radīt celtniecība. Pēc eksperta teiktā, būvniecības laikā ietekme uz vidi būs minimāla.

Arī nākotnē slodze uz infrastruktūru būs minimāla. Papildus brauks 8 mašīnas, atzīmēja speciālists. Uzņēmuma izpilddirektors Igors Jemeļjanovs pēc apspriešanas paskaidroja: „Astoņas vai deviņas mašīnas būs maksimālās slodzes laikā. Pašlaik brauc aptuveni 15 mašīnas, bet ir atsevišķa piebrauktuve un stāvvieta, kas netraucē pārējiem.”

Runājot par smakām, kuras var ietekmēt apkārtējo iedzīvotāju komfortu, pēc veiktās modelēšanas fiksēta smaku pastiprināšanās, atrodoties tiešā objekta tuvumā. Ārpus bāzes robežām smaka neizplatās. Taču tie ir izplatīšanās nosacījumi negatīvākā scenārija gadījumā.

Tas pats attiecas uz troksni. U. Kalnietis atzīmēja, ka vērojama neliels pieaugums, atrodoties tiešā kompresora tuvumā. Taču jau 50 m attālumā jo trokšņa avota skaņa pavājinās un ārpus objekta teritorijas nav dzirdama.

Visu rakstu lasiet 5. aprīļa numurā.