„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.5 °C
apmācies

Ja apvienojas vienādi domājošie, viss izdodas

Tā kā Daugavpils novada lauksaimnieki gatavojas atvērt pilsētā savu veikalu, viņi devās pieredzes apmaiņā un, lai uzzinātu, kā izveidot zemnieku bodi un attīstīt mājražotāju un amatnieku sadarbību, apmeklēja Jelgavas, Ozolnieku, Tērvetes un Dobeles novadu.

Ķiploku audzēšana un pārstrāde ir ļoti smags un ienesīgs bizness, uzsvēra SIA „Ķiploku pasaule” (Ozolnieku novads) saimniece Antra Zeltiņa, ciemiņus pacienādama ar ķiploku-ķirbju zupu, ķiploku un tomātu mērcītēm un ķiploku grauzdiņiem. „Man ir augstākā izglītība. Taču pirms dažiem gadiem paliku bez darba Paldies mātei krīzei, kas piespieda domāt un rīkoties nepierasti. Tobrīd sapratu, ka gribu strādāt sev. Mūsu ģimenē ļoti labprāt ēd ķiplokus. Pēc mācībām LLKC semināros un iesaistīšanās Lauku sieviešu apvienībā sapratu, ka ķiploku izstrādājumi ir tā niša, kas Latvijā nav aizņemta. Mēs ražojam ķiploku ziedus, aso mērci „Rīkļu rāvējs” ar aso pipariņu, ķiploku karameles, kaltētos tomātus olīveļļa ķiploku, ķiploku pulveri, ko var pievienot citām mērcēm, pastām. Šogad tirgū palaidām mērcītes ķiploku salsu un ķiplomēzi. Mums ir augļu dārzs, piedāvājam pašu audzēto aveņu un zemeņu ievārījumu. Šobrīd izmēģinām recepti, kurā zemenes garšīgi sadzīvo ar ķiplociņu. Gandrīz visus produkciju iztirgojam tepat uz vietas, tika neliela daļa aiziet gadatirgos,” pastāstīja A.Zeltiņa.   

Visu rakstu lasiet 8. aprīļa numurā.