„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
+0.7 °C
daži mākoņi

Uzņēmējam jātiecas uz īsto mērķi un sadarbību

Višķu pagasta tūrisma uzņēmēja Inese Jakobsone ir biedrības „Daugavpils novada uzņēmēju padome” jaunā vadītāja. Viņa pirmajā sanāksmē, kas notika aprīļa sākumā, aicināja uzņēmējus nesēdēt savās „bastīlijās”, rakstīt un īstenot projektus, braukt citam pie cita ciemos, jo ir ko rādīt un ir ko pamācīties. 

Inese stāsta, ka biedrība par projekta līdzekļiem ir iegādājusies laivas, velosipēdus, tirdzniecības teltis, uzstādījusi norādes zīmes. Uzņēmēji kursos iemācījās, kā uzturēt e-pastus un mājas lapas un kā reklamēt sevi  interneta vidē. Tāpat viņi pieredzes braucienos redzējuši, kā tūrismu attīsta Polijas un Norvēģijas uzņēmēji. Biedrība viena no pirmajām uzsvēra novada suvenīru nepieciešamību, vēlāk pašvaldības aģentūra TAKA sameklēja uzņēmējus, kas šobrīd gan novada domē un muzejos, gan tūrisma mītnēs piedāvā gan suvenīrus un bukletus, kartes, gan koka, keramikas, metāla, bišu produktu izstrādājumus. 

Pateicoties jauniem biedriem -  mājražotājiem, biedrība šobrīd atbalsta zemnieku veikala ideju. Ja projekts izdosies, tad taps arī novada preču, pakalpojumu logo un zīmols.

Visu rakstu lasiet 12. aprīļa numurā.