„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Vakanču gadatirgu apmeklēja simtiem darba meklētāju

7. aprīlī Daugavpilī notika „Vakanču gadatirgus” – pasākums, kura mērķis ir tiešs darba devēju un darba meklētāju dialogs un savstarpēji izdevīgs rezultāts.

Vakanču gadatirgus ir viens no Nodarbinātības valsts aģentūras ikgadējiem pasākumiem, kurš tiek rīkots Darba devēju dienu ietvaros visā Latvijā. 2014. gadā Daugavpilī gadatirgū piedalījās 45 darba devēji, kuri piedāvāja vairāk nekā 300 vakances.

Tas, ka Daugavpilī, tāpat kā visā valstī, ir aktuāla darbā iekārtošanās problēma, liecināja apmeklētāju skaits – jau pirms gadatirgus sākuma darba meklētāji lielā skaitā sapulcējās viesnīcas „Latgola” vestibilā. Plašo konferenču zāli, kurā notika gadatirgus, ātri vien piepildīja simtiem cilvēku, bija daudz jaunu daugavpiliešu, kā arī vecāka gadagājuma apmeklētāju. Katram ir savs stāsts par to, kā kļuvis par bezdarbnieku. Ne visi vēlējās stāstīt par saviem nākotnes plāniem, daudzi minēja tikai „moku ceļus”, adresējot valdībai un Saeimai ne visai glaimojošus izteicienus. Savukārt citi labprāt stāstīja par sevi un cerēja, ka gadatirgū izdosies atrast darbu. Jāpiebilst, ka visi darba meklētāji bija labi sagatavojušies gadatirgum, paņēmuši līdzi CV, dažādus sertifikātus un citus dokumentus.

Viru rakstu lasiet 12. aprīļa numurā.