„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.5 °C
daļēji mākoņains

Ar ceļa zīmēm ierobežo pārgalvīgos braucējus

Līksnas un Pilskalnes pagasta iedzīvotāji uzskata, ka pārgalvīgos un ātros braucējus uz pagastu un valsts ceļiem var apturēt ar ceļa zīmēm, gulošo policistu un valsts policijas reidiem. 

Autovadītāji, kuri izbrauc caur ciemu ar ātrumu 100km/h, var nobraukt cilvēkus, „Latgales Laikam” teica Doļnajas ciema māmiņas. Tāpat par ātrajiem braucējiem ir sašutuši Liepziedu ielas iedzīvotāji Līksnas pagastā. Viņuprāt, ciemos jāuzstāda ātruma ierobežojuma zīme vai gulošais policists, bet Valsts policijai pagastos jādežurē biežāk. Ilūkstes novada pašvaldības izpilddirektore Līga Bukovska teica, ka Doļnajas ciemā  ir zīme „Apdzīvota vieta”, kas jau nosaka, ka autovadītājiem jābrauc ar ātrumu 50km/h. „Piekrītu, ka iedzīvotāju bažas ir pamatotas. Pašvaldība ciemā uzliks papildus zīmi „Ātruma ierobežojums 30km/h”’, teica izpilddirektore.

Visu rakstu lasiet 12. aprīļa numurā.