„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.4 °C
daļēji mākoņains

Svētki uz sliedēm

Interesantāk ir strādāt ar tramvajiem, nevis autobusiem, pārliecināts inspektors un vadītājs Gunārs Groza, tramvaja tūrisma maršrutu „seja”.

Sākoties tūrisma sezonai, AS „Daugavpils satiksme” atkal piedāvā Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem interesantu pakalpojumu – iespēju nomāt tramvaja vagonu ekskursijai vai svinībām. Nomāt var gan Rīgas vagonu rūpnīcas 1987. gadā ražoto retro vagonu, kurā izvietota ekspozīcija, kura stāsta par tramvaju kustības vēsturi pilsētā, vai arī jauno Krievijā ražoto tramvaju, kurš pilsētā kursē tikai pusotru gadu, stāsta Gunārs.

Ekskursiju retro vagonu rotā trafareti, to var pazīt pēc Daugavpils uzlīmēm un logotipiem. Iekāpjot vagonā, tūrists nonāk gluži kā muzejā – vagonā var izsekot tramvaju kustības attīstības vēsturei Daugavpilī, sākot ar pirmās tramvaju līnijas būvniecību 1946. gadā līdz pat tramvaja sliežu rekonstrukcijas projektam un  jauno vagonu iegādei 2014. gadā.

Visbiežāk tramvajā svin vecmeitu un vecpuišu ballītes, saka Gunārs. Stundu ilgais brauciens ir jautrs, ar mūziku un dejām. Viesi uzvedas pieklājīgi, netrokšņo, arī tad, ja iedzer. „Smēķēt gan nedrīkst!” brīdina tramvaja vadītājs, kurš uzrauga kārtību vagonā. Tramvajos svin dzimšanas dienas, izlaidumus, pēdējo zvanu un pat kāzas.

Visu rakstu lasiet 15. aprīļa numurā.