„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+17.1 °C
daļēji mākoņains

Aglonā mācījās spēlēt kokli un ģitāru

Ar koncertu „Koklē Dieva godam”, kas izskanēja 10. aprīlī Aglonas bazilikas Baltajā zālē, noslēdzas pirmais koklētāju un ģitāristu trīs dienu siets. Pasākuma dalībnieki, atbraukuši no Rīgas, Balviem, Krāslavas, Kārsavas, Daugavpils, Liepājas, Jelgavas, Ogres un citiem reģioniem, atskaņoja gan latviešu un latgaliešu tautasdziesmas, gan dievkalpojumu un svētceļojumu repertuāru.

Organizatori Krāslavas katoļu draudzes vikārs Rodions Doļa un Daugavpils novada kultūras centra folkloras kopas „Dyrbyni” vadītāja Anna Briška atzina, ka pazīstamās latviešu koklētājas Laimas Jansones radošās darbnīcas un ģitāristu seminārs daudzus iedrošināja pirmo reizi paņemt rokās kokli vai ģitāru, bet pieredzējuši mūziķi pilnveidoja savu spēli. Tāpat pasākuma dalībnieki dalījās ar stāstiem, sarīkoja slavēšanas un Tezē dziesmu vakaru, koncertēja Svētajās Misēs bazilikā. „Dyrbyni” atelpai bija parūpējušies par jautru danču vakaru.

Visu rakstu lasiet 15. aprīļa numurā.