„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.4 °C
daļēji mākoņains

Iveta Orlova: „Dzīvē nav nekā svarīgāka par bērniņa piedzimšanu”

Visi mazuļi, tostarp priekšlaicīgi dzimušie, kas nākuši pasaulē Daugavpils Reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā, nonāk pediatres – neonatoloģes Ivetas Orlovas rokās. Tas ir viņas sirds darbs kopš 2009. gada, kad viņa kā jauns speciālists ieradās strādāt Daugavpilī. Kopš 1. aprīļa Iveta uzņēmusies vadīt pašu dzemdību nodaļu un atzīst, ka tas viņai esot liels izaicinājums.

Sākot medicīnas studijas, Iveta bija plānojusi ārstēt pieaugušus pacientus, taču studiju pēdējā kursā izlēmusi par labu pediatrijas rezidentūrai un šo izvēli nenožēlo. Pirmo darba pieredzi, tostarp sapratni, ka visam medicīnā jābalstās uz pierādījumiem un zinātni, viņa ieguvusi rezidentūrā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Tieksme uz progresu viņai neliek mieru ik dienu un liek iet uz priekšu. Nupat Iveta Orlova apguvusi jaunu neirosonogrāfijas izmeklējumu metodi un ieguvusi sertifikātu.

Iveta atzīst, ka nebijis viegli pieņemt piedāvājumu uzņemties dzemdību nodaļas vadīšanu, taču „kurš gan cits, ja ne es?”, jo darīt gribētāju nav tik daudz. „Tas lielā mērā ir grūts un nepateicīgs darbs, jāziedo daudz no savas dzīves, turklāt joma ir riskiem pilna,” saka ārste. Uzņemties jaunos pienākumus viņai nācies laikā, kad ap dzemdību namu savilkušies melni mākoņi.

Visu rakstu lasiet 15. aprīļa numurā.