„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī veiksmīgi attīstās radošā darbība

Meistarklases ir aktuālas un populāras, tajās īsā laikā var apgūt dažādu rokdarbu tehniku un mākslas veidu pamatus, atrast domubiedrus un klātienē pakomunicēt ar meistaru. Tā ir laba iespēja saprast, ka, iespējams, dzīvē nepieciešamas pārmaiņas un jāsāk nodarboties ar kaut ko citu.

Ikgadējo Mākslas dienu programmā Daugavpilī meistarklasēm vienmēr ir sava vieta. Vienu no tām Daugavpils Universitātē rīkoja jaunā māksliniece, daugavpiliete Viktorija Valujeva, kura pastāstīja par grafikas pamatiem.

Viktorija otro gadu strādā par pasniedzēju DU. 2015./2016. gads Mūzikas un mākslu fakultātei bija pirmais augstskolas vecajā korpusā, uz kurieni tā pārcēlās no vecās ēkas Institūta ielā. Kā profesionālei Viktorija šeit patīk labāk, jo telpas ir plašākas, gaišākas, svarīga loma ir arī gaišajām sienām. Auditorijās un darbnīcās tagad ir daudz vairāk dabiskās gaismas. Protams, būtu ideāli, ja galerija atrastos atsevišķā telpā, taču Daugavpils radošie cilvēki jau sen iemācījušies veiksmīgi rīkot izstādes dažādās telpās – gaiteņos un foajē, atdzīvot garlaicīgās sienas.

Visu rakstu lasiet 19. aprīļa numurā.