„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.5 °C
daļēji mākoņains

Tramvaju iepirkuma konkurss turpinās

18. aprīlī bija jānoslēdzas jaunu tramvaju iepirkuma konkursa pieteikumu iesniegšanai, taču konkurss tiks pagarināts līdz 9. maijam, jo Lokomotīvju remonta rūpnīca iesniedza sūdzību.

Konkursu izsludināja 23. februārī, tas sadalīts trijās daļās: 8 četrasu tramvaja vagoni, 2 sešasu vagoni, 2 četrasu vagoni. Kā paskaidroja Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, sūdzība drīzāk vērtējama kā lūgums, tajā ir runa par tehniskām niansēm, piemēram, par durvju skaitu vagonā. Saskaņā ar nolikumu, ir jābūt ne mazāk kā trim durvīm. „Laika ir pietiekami, tāpēc nav pamata uztraukumam,” teica domes priekšsēdētājs. Interese par konkursu esot liela.

Kļuvis zināms, ka jaunās tramvaja līnijas būvprojekta izstrādes konkursā Daugavpilī uzvarēja firma „Rem Pro”. Pasūtījuma summa ir 123 798 eiro. Runa ir par 3. maršruta sliežu pagarināšanu. Saskaņā ar plānu, tās tiks ierīkotas 18. novembra ielā līdz Veselības ielai un gar Daugavpils reģionālo slimnīcu.