„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+11.4 °C
skaidrs laiks

Reģionālās slimnīcas parakstījušas līgumu par valsts finansējumu

Līgumu par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu ir noslēgušas visas 18 reģionālās slimnīcas. Nacionālā veselības dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Evija Štālberga informē, ka kopējais reģionālajām slimnīcām šogad piešķirtais valsts finansējums ambulatoro un stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai ir lielāks nekā pērn. Kopā reģionālajām slimnīcām šogad piešķirts par 663 730 eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā. Speciālistu konsultāciju, diagnostisko izmeklējumu u.c. ambulatoro pakalpojumu sniegšanai slimnīcām piešķirts par 105 602 eiro vairāk, savukārt stacionāro pakalpojumu nodrošināšanai - par 558 128 eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Reinis Joksts pastāstīja, ka līgumā par stacionārajiem pakalpojumiem finansējums slimnīcai palicis iepriekšējā gada līmeni, turpretī ambulatoro pakalpojumu līgumā summa sākotnēji sarukusi par 38 000 eiro, taču šim līgumam būšot papildinājums, tādejādi finansējums ambulatoro pakalpojumu sniegšanai varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī. R.Joksts uzskata, ka finansu samazinājums var ietekmēt pakalpojumu pieejamību, proti, pacientiem vēl vairāk pieaugtu rindas uz diagnostikas izmeklējumiem

Visu rakstu lasiet 22. aprīļa numurā.