„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+7.8 °C
skaidrs laiks

Ģimenes ārsti gatavojas protesta mītiņam

„Es medicīnā strādāju jau 22 gadus, bet neatceros, ka jebkad būtu tik katastrofāla situācija veselības aprūpē, kā tagad. Pacienti mēnešiem ilgi netiek uz nepieciešamajiem izmeklējumiem, kas bieži vien ir dzīvības un nāves jautājums,” saka Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) valdes loceklis, Daugavpils ģimenes ārsts Anatolijs Požarskis. Vienā no maija otrdienām, kad notiks Ministru kabineta sēde, pie MK ēkas uz protesta akciju pulcēsies ģimenes ārsti, lai beidzot pievērstu valdības uzmanību  sasāpējušām problēmām veselības aprūpē.

A.Požarskis „Latgales Laikam” pastāstīja, ka šāds lēmums pieņemts 14. aprīļa LĢĀA sēdē. Galvenās problēmas, kam mediķi vēlas pievērst valstsvīru uzmanību, ir nepieciešamība veikt reformas veselības aprūpes sistēmā, lai cilvēkiem būtu pieejami izmeklējumi un mediķu atalgojums būtu atbilstošs izdarītajam darbam. „Piemēram, daudzas onkoloģiskās problēmas var konstatēt tikai ar datortomogrāfijas palīdzību, taču šis pakalpojums pacientiem nav pieejams. Tāpat nav iespējams pierakstīties uz magnētisko rezonansi un citiem izmeklējumiem,” saka A. Požarskis.

Visu rakstu lasiet 22. aprīļa numurā.