„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+9.2 °C
daži mākoņi

Daugavpils Medicīnas koledža savā jubilejā atver grāmatu un muzeju

Ar radošiem, izzinošiem un arī izklaidējošiem pasākumiem divu dienu garumā savu 70 gadu jubileju svinēja Daugavpils Medicīnas koledža. Svinīgā pasākumā Daugavpils teātrī, uz kuru bija uzaicināts arī labklājības ministrs Jānis Reirs, tika apbalvoti koledžas ilggadējie darbinieki un izteiktas pateicības sadarbības partneriem un cilvēkiem, kas ieguldījuši savu artavu koledžas attīstībā.

Koledžas direktore Līvija Jankovska atzīst, ka svinības ar svētku torti un svecītēm kuplā viesu pulkā vien būtu pārāk garlaicīgas, tāpēc jubileja tika plānota visa gada garumā, paredzot arī dažādus lietderīgus pasākumus.

Svinības aizsākās ar starptautiskām studentu profesionālās meistarības sacensībām, kurās iesaistījās medicīnas koledžu studenti no Oršas (Baltkrievija), Utenas (Lietuva), Rīgas un Daugavpils. Jaunieši demonstrēja  mājasdarbus ar savas mācību iestādes prezentāciju, sacentās konkursos un rezultātā izcīnīja godalgotas vietas. Konkursa laureāti izrādījās Rīgas 1. medicīnas koledžas komanda, otro vietu dalīja Daugavpils un Baltkrievijas komanda, bet trešajā - Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas komanda. Topošo mediķu profesionalitāti vērtēja Daugavpils Medicīnas koledžas pasniedzēji un Daugavpils reģionālās slimnīcas galvenā māsa Iraīda Balode un vairāku nodaļu vecākās māsas.

Visu rakstu lasiet 26. aprīļa numurā.