„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

Pamestās ēkas nedrīkst būt pieejamas

18. aprīlī Daugavpilī notika nelaimes gadījums – Valkas ielā no pamestas ēkas augšējā stāva nokrita trīspadsmitgadīgs zēns. Viņam paveicās, ka garāmbraucošs vīrietis pamanīja negadījumu un nekavējoties izsauca ātro palīdzību. Zēnu, kurš kopā ar vienaudzi bija atnācis rotaļāties uz pamesto ēku, aizveda uz slimnīcu. Diemžēl, Daugavpilī netrūkst pamestu ēku. Šie objekti vilina pusaudžus, kuri, iestājoties siltam laikam, aizvien vairāk laika pavada ārā. Bērni ir ložņājusi pa būvlaukumiem visos laikos, pat žogi un aiznagloti logi viņiem nekad nav bijis šķērslis.

1. maijā stājās spēkā jaunie Daugavpils domes saistošie noteikumi par teritoriju uzkopšanu un būvju uzturēšanu pilsētas teritorijā. Pašvaldība savu pilnvaru robežās ar visiem spēkiem cenšas ietekmēt pamesto ēku īpašniekus, jo šīs būves bojā pilsētas ainavu. Taču vairākumu šādu īpašnieku nebiedē pat liela soda nauda, turklāt viņi lielākoties nedzīvo nedz Daugavpilī, nedz Latvijā.

Visu rakstu lasiet 6. maija numurā.