„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+14.8 °C
skaidrs laiks

Vadimam vajadzīga palīdzība cīņā ar ļaunu slimību

Pērn rudenī krāslaviešu Petkunu ģimene vērsās pie sabiedrības ar saucienu pēc palīdzības dēlam Vadimam, kurš cīnās ar ļaunu slimību – limfoleikozi jeb asins vēzi, turklāt diezgan retu šīs slimības paveidu, kas grūti padodas ārstēšanai. Puisis ir tuvu mērķim – kaula smadzeņu transplantācijai, taču pagaidām izietais ārstēšanas kurss nav devis vēlamo rezultātu.

Puiša mamma Marina ir bezgala pateicīga ikvienam, kas atsaucās un finansiāli atbalstīja ģimeni grūtā brīdī, jo tikai kopīgiem spēkiem bija iespēja iegādāties ļoti dārgos preparātus slimības ārstēšanai. Marina ir aizkustināta par apkārtējo cilvēku atsaucību, savu palīdzību piedāvāja pat svešinieki. Uzzinot par Vadima nelaimi, vietējie iedzīvotāji nākuši uz Marinas darba vietu, bet bērni pat ziedojuši savas krājkasītes ar visiem uzkrājumiem.

Marina joprojām ir neizpratnē, kāpēc viņas dēlu piemeklējusi tāda kaite, jo Vadims nekad nav īpaši slimojis, puisis piekopj veselīgu dzīvesveidu, aizraujas ar sportu, nesmēķē un nelieto alkoholu. Nevienam rados nekad nav bijusi tāda kaite. Pat zinātne nespējot izskaidrot šādus gadījumus.

Pēc Daugavpilī veiktās izmeklēšanas Vadims tika nosūtīts uz ārstēšanos Linezera slimnīcā, kur atrodas arī šobrīd. Slimības dēļ puisim nācies pārtraukt studijas Daugavpils Universitātē, kur viņš apguva informācijas tehnoloģijas.

Marina stāsta, ka pēc izietā ķīmijas terapijas kursa dēls ir ļoti novārdzis, bet cerētais rezultāts nav sasniegts. Ģimenei izdevies atrast specializētu klīniku Berlīnē, kas gatava uzņemties Vadima ārstēšanu ar mūsdienīgām tehnoloģijām un medikamentiem, solot pozitīvu rezultātu. Tā esot eksperimentālā medicīna, kuru izmantojuši arī citi pacienti no Latvijas, ārstējot līdzīgas kaites. 

Diemžēl valsts šādu ārstēšanos neapmaksā, ģimenei nepieciešami 50 000 eiro, lai varētu iziet pirmo ārstēšanās kursu. Iespējams, ar to pietiks, lai Vadima veselība uzlabotos un viņš varētu veikt sarežģīto operāciju. Donors kaulu smadzeņu transplantācijai jau esot atrasts starptautiskajā donoru tīklā, pašu operāciju plānots veikt Viļņā. Turklāt pašu operāciju apmaksā valsts, bet līdz tai puisim vēl jātiek.    

Palīdzību ģimenei solījusi gan Krāslavas novada dome, gan Sociālais dienests, kurš meklēs iespēju piesaistīt Norvēģijas sarkanā krusta atbalstu. 

Pašlaik Marina kārto visus nepieciešamos dokumentus, lai varētu atvērt kontu labdarības fondā Ziedot.lv. Šī procedūra var aizņemt laiku, kura puisim atliek arvien mazāk, tāpēc ziedojumus pagaidām var pārskaitīt uz Vadima mammas kontu: LV72UNLA0050002804601, Marina Petkune, p.k.: 061171-12426.

Palīdzēsim kopīgiem spēkiem Vadimam uzvarēt slimību!