„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Normundam Rutulim skapītī glabājas arī šmakovka

Ar koncertu „Vēstule meitenei” mūziķis Normunds Rutulis 29. aprīlī viesojās Daugavpilī, kas viņam raisot patīkamas emocijas. Iepriekš ar solo koncertu Daugavpili apmeklējis pirms septiņiem gadiem, kad te viss izskatījies citādi. Pērn caurbraucot apmeklējis Marka Rotko centru un cietoksni. Šogad pilsēta viņu patīkami pārsteigusi ar pārmaiņām. Vienības nams, kurā izskanēja koncerts, mūziķim saistās ar Latvijas nacionālo romantismu, viņu iedvesmojot unikālā Daugavpils arhitektūra, kas radot izjūtas, ka viņš pabijis ārzemēs.  

Lai arī mūziķis ir rīdzinieks vairākās paaudzēs, ar Latgali viņu saista sirsnīgas attiecības un draudzība ar uzticamu Latvijas Radio 2 klausītāju Eduardu Kantānu Bebrenē, ar kuru iepriekš iznācis biežāk satikties. Zemnieks mūziķim allaž sarūpējis dažādus lauku labumus no savas saimniecības – speķīti un, bez šaubām, arī šmakovku. „Nevaru teikt, ka man tā garšo, taču glabāju to mājās gadījumam, kad iznāk saruna ar viesiem no Latgales,” stāsta Normunds.  

Visu rakstu lasiet 6. maija numurā.