„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+5.8 °C
apmācies

Sodīs par zemes aizaudzēšanu

Saeima ar grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir noteikusi sodus par zemes neizmantošanu. Vai tas pasargās laukus no aizaugšanas ar krūmiem un nezālēm?

Ar grozījumiem Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā noteikts, ka drīkst uzlikt soda naudu no 360 līdz 700 eiro fiziskām personām, kurām no 2014. gada 1. novembra ir vairāk kā 10 ha zemes, un no 720 līdz 1080 eiro juridiskām personām, kurām īpašumā ir vairāk kā 5 ha zemes, ja šīs abas sabiedrības grupas zemes īpašumus neizmanto lauksaimniecībā gadu pēc zemes iegādes. Savukārt ja zemi neizmanto trīs gadus pēc zemes iegādes, tad soda nauda ir mazāka -- 180 -- 360 eiro fizikām un 360 -- 720 eiro juridiskām personām. Ir uzsvērts vēl viens kritērijs, kas ļauj sodīt īpašniekus, proti, šie īpašumi jau pirms zemes pirkšanas nebija pieteikti ES vienotajiem platību vai tiešajiem maksājumiem. 

Visu rakstu lasiet 13. maija numurā.