„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Ārsti noveco, slimnīca cer uz jauno paaudzi

Speciālistu trūkums joprojām ir aktuāla problēma Daugavpils Reģionālajā slimnīcā (DRS) un arī citās Latgales ārstniecības iestādēs. „Slimnīcas ārstu vidējais vecums ir 50 gadi, bet jaunie ārsti šo vecumu pagaidām diemžēl nav atšķaidījuši. Šobrīd ir problemātiski nodrošināt uzņemšanas nodaļas darbu 24 stundas diennaktī,” saka DRS direktora vietnieks ārstnieciskajos jautājumos E. Levkāns. Pašlaik vakantas ir 24 speciālistu vietas, visus šos speciālistus slimnīca gatava jau šodien pieņemt darbā. Viskrasāk ir izjūtams neirologu, traumatologu, acu ārstu un LOR speciālistu trūkums.

E. Levkāns uzskata, ka Daugavpils pašvaldība un slimnīca jau darot daudz, lai piesaistītu rezidentus: „Ir gan stipendijas, gan dzīvokļi, tikai putna piena mums nav.” Pašlaik ar slimnīcu līgumu noslēguši 18 rezidenti, puse no viņiem jau ir slimnīcas štatā, daļa piebiedrosies vēlāk, jo pagaidām uzsākuši rezidentūru citviet.

Ik gadu Daugavpils Reģionālā slimnīca rīko atvērto durvju dienu, lai iepazīstinātu skolu jaunatni ar ārstu darbu un aicinātu studēt medicīnu. 11. maijā slimnīcas konferences zāle bija jauniešu pārpildīta. Slimnīcas vadītājs Reinis Joksts pastāstīja par atbalsta programmu jaunajiem speciālistiem, kas tiek īstenota sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi.

Visu rakstu lasiet 20. maija numurā.