„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Šodien ugunsdzēsēji svin profesijas svētkus

Šodien svin Ugunsdzēsēju un glābēju dienu un ugunsdzēsības Latvijā 151.gadadienu. 17. maijs ir atskaites punkts, kad tiek apkopoti aizvadītā gada rezultāti, bet dienesta darbiniekiem pasniedz apbalvojumus.

Daugavpilī 13. maijā sveica Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes darbiniekus. Tika pasniegti Pateicības, Goda raksti, piešķirtas dienesta pakāpes. Trīs darbinieki saņēma krūšu nozīmes „Par priekšzīmīgu dienestu”. VUGD Latgales brigādes komandieris Česlavs Šmuksts pastāstīja, ka šogad nevienam no reģiona darbiniekiem medaļas nav piešķirtas, bet tas nenozīmē, ka vīrišķīgu un drosmīgu ugunsdzēsēju kļuvis mazāk: „Daugavpilij šoreiz apbalvojumi gājuši secen, un labi vien ir, jo nebija lielu negadījumu, kuri saistīti ar risku dzīvībai, kuros jāpieņem lēmumi, no kuriem atkarīga cilvēku dzīvība. No vienas puses, apbalvoto nav, bet, no otras puses, gads ir pagājis mierīgi, jo mūsu darbinieki ir pastāvīgā gatavībā. Daži dienesti var pastāvīgi trenēties un mācīties, bet reālajā dzīvē ne reizes tā arī neizmantot savas prasmes. Savukārt mūsu mācības pastāvīgi īstenojas realitātē.”

Trīspadsmit brigādes darbinieki nodeva svinīgo zvērestu. VUGD pateicību saņēma 9. vidusskolas audzēknis Kirils Ļebedevs par ugunsgrēka dzēšanu Gubiščes ezera krastā. Šajā vakarā tika sumināti aptuveni 50 cilvēki. Ugunsdzēsējus apsveica arī Latgales pašvaldību, izglītības iestāžu pārstāvji, kolēģi no Valsts robežsardzes un Valsts policijas.

Visu rakstu lasiet 17. maija numurā.