„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Lūznavas muiža - lauku kultūras pērle

Lūznavas muiža Rēzeknes novadā tika atvērta apmeklētājiem pagājušajā gadā, un aprīļa nogalē ar Lietuvas mākslinieka Mikaloja Konstantīna Čurļoņa mūzikas un vēstuļu koncertuzvedumu un gleznu izstādi tā svinēja gada jubileju kopš atdzimšanas.

Lūznavas muiža tagad ir starptautisks mākslas, mūzikas un vides izglītības centrs, kā arī semināru, apmācību, plenēru, radošo darbnīcu un dažādu meistarklašu norises vieta. Pasākumi šogad ir saplānoti līdz augusta nogalei. Tur viesosies Dabas koncertzāle, notiks Baroka dienas. Lūznavas muižā koncertēs arī „Sinfonietta Rīga” un Liepājas stīgu kvartets. „Mums ir vairākas sadarbības idejas ar amatniekiem, mājražotājiem un tūrisma uzņēmējiem. Lūznavas muiža ir pazīstama gan uzņēmēju, gan mākslinieku aprindās,” teica muižas saimniece Iveta Balčūne.   

Lūznavas muiža šogad pirmo reizi iesaistīsies akcijā „Muzeju nakts”, rīkojot pasākumu “Atver durvis uz MŪZU!”, kurā apmeklētājiem pirmoreiz būs iespēja nokļūt muižas bēniņos.

Visu rakstu lasiet 20. maija numurā.