„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Ģimenes ārsti protestēs pie valdības ēkas

31. maijā pie valdības ēkas Rīgā ģimenes ārsti rīkos protesta akciju. Šāds lēmums pieņemts Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) kopsapulcē. Protests plānots no pulksten 11.30 līdz 12.30, kas sakrīt ar Ministru kabineta sēdes laiku.

LĢĀA valdes loceklis, Daugavpils ģimenes ārsts Anatolijs Požarskis „Latgales Laikam” pastāstīja, ka streika mērķis ir pievērst politiķu uzmanību aktuālajiem jautājumiem primārajā veselības aprūpē. Pirmkārt, ir nepieciešams palielināt finansējumu veselības aprūpei, lai samazinātos rindas uz medicīnas pakalpojumiem un veselības aprūpe būtu pieejama iedzīvotājiem. Otrkārt, asociācija pieprasīs jau šogad nodrošināt līdzvērtīgu atalgojumu visiem mediķiem, kas sniedz valsts apmaksātus pakalpojumus, kā arī palielināt atalgojumu ģimenes ārstiem, kuri līdz šim vispār esot valsts aizmirsti.  

LĢĀA jau bijušas vairākas tikšanās ar veselības ministru, Ministru prezidentu un arī Valsts prezidenta padomniekiem, taču līdz šim saņemti tikai solījumi vai atbilde nav saņemta. Par iespēju pieprasīt veselības ministra demisiju asociācija pagaidām vēl neesot lēmusi, jo cer akcijas laikā tomēr tikt uzklausīta. Ja mediķi netiks sadzirdēti arī tad, LĢĀA lems par turpmāko rīcību.

Visu rakstu lasiet 20. maija numurā.