„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Valsts piešķirs naudu piensaimniekiem

Svaigpiena ražotāji, kuri strādā piena iepirkuma cenu krīzes apstākļos, saņems valsts atbalstu par katru kombinātam nodoto piena tonnu, Ministru kabinets nolēma 24. maija sēdē, atbalstot Zemkopības ministrijas sagatavotos noteikumus par valsts papildu atbalsta piešķiršanu piena ražotājiem. Atbalsta summa būs 6,2 milj. eiro. Latvija šobrīd piedzīvo vienu no krasākajiem piena iepirkuma cenas samazinājumiem visā ES.

Līksnas pagasta piensaimnieks Arvīds Stalidzāns, kurš uztur 18 slaucamās govis un šobrīd saņem 18 centus par litru piena, sacīja, ka valsts kompensācijai būtu jābūt vismaz 5-8 centiem par nodotā piena litru: „No 1. jūnija kombināts sola tikai 12 centus. Mēs atgriezīsimies vairāk kā 15 gadus tālā pagātnē, kad kombināti maksāja 8 santīmus litrā. Taču toreiz par 5 latiem varēja aiziet no veikala ar pilnu somu, bet šodien, iepērkoties ar 5 latiem jeb 7 eiro, tirgus soma būs pustukša."

Visu rakstu lasiet 27. maija numurā.