„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Kādai jābūt Latgales mediju telpai?

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija rīkoja divu dienu izbraukuma sēdi Latgalē. Galvenās tēmas, kas tika apspriestas, -- Latgales informatīvās telpas stiprināšana, nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu pieejamība reģionā un, jo īpaši, pierobežā.

Marka Rotko mākslas centrā komisijas locekļi tikās ar Latgales pašvaldību vadītājiem, lai apspriestu pašreizējo situāciju reģiona mediju telpā, par kuru Rīgā, maigi sakot, pietrūkst objektīvas informācijas un kura atšķiras no realitātes. To atzīst arī paši rīdzinieki, kas vēlējās izbraukt no galvaspilsētas un pierobežā, Ludzas, Zilupes un Ciblas novadā, tikties ar iedzīvotājiem, lai uzzinātu, kādi plašsaziņas līdzekļi viņiem ir pieejami, ko viņi skatās, klausās un lasa. „Ir svarīgi meklēt veidus, kā uzlabot pierobežā pieejamo plašsaziņas līdzekļu kvalitāti un iedzīvotāju vēlēšanos tos izmantot, jo saturs pats par sevi neko neizšķirs. Svarīgi ir ne tikai tas, kas notiek Rīgā, kabinetos, jo mēs tiešām loti daudz lēmumu pieņemam, nekonsultējoties ar jums,” atzīst komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne. Viņa atzīmēja, ka tikai kvalitāte, kā arī pierobežas mediju pievēršanās lietām, kas satrauc tieši vietējos iedzīvotājus, spēs piesaistīt tiem auditoriju un nostiprināt Latvijas mediju telpu, jo ir vērojama spēcīga konkurence ar Krievijas plašsaziņas līdzekļiem.

Visu rakstu lasiet 27. maija numurā.