„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+14.6 °C
apmācies

Šmakovkas muzejs vērs durvis apmeklētājiem

4. jūnijā Vienības namā atklās Šmakovkas muzeju, kur varēs ne tikai apskatīt mūsdienīgu un izglītojošu ekspozīciju par Latgales dzērienu, bet arī to nogaršot.

Daugavpilī muzejs būs lielākais šāds muzejs Latvijā, tas centīsies piesaistīt vietējos un ārvalstu tūristus, viesiem šeit ir pieejami audiogidi latviešu, latgaliešu, krievu, angļu, vācu un lietuviešu valodā. Muzejs tapa, pateicoties Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projektam „Museum Gateway” un Daugavpils domes finansiālajam atbalstam. Latgales plānošanas reģiona Attīstības aģentūrai ideja izveidot šādu muzeju radās pirms sešiem gadiem.

Muzeja apmeklētāji varēs apskatīt modernas ražošanas iekārtas, kā arī veclaicīgas šmakovas izgatavošanas ierīces, uzzināt Latgales reģiona vēsturi. Viņiem atgādinās arī par pārmērīgas alkohola lietošanas kaitīgumu. Muzeja apmeklētājiem piedāvās degustēt šmakovku. Samaksāt par to varēs tikai skaidrā naudā – pie degustācijas galdiņa muzejā. Būs iespēja iegādāties arī dažādus suvenīrus ar muzeja simboliku.

Ieejas biļete muzejā vienam cilvēkam maksās 3,50 eiro, skolēniem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar ierobežotām iespējām un personām ar maznodrošinātā un trūcīgā statusu – 2,50 eiro. Ģimenes biļete (no 3 līdz 5 personām) maksās 2 eiro vienam cilvēkam.