„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

1. jūnijā mīt gredzenus Krāslavā pieteikušies septiņi pāri

Krāslavas novadā tiek ieviesta jauna tradīcija, proti, 1.jūnijā Krāslavas novada Dzimtsarakstu nodaļā novada iedzīvotāji varēs bez maksas reģistrēt laulību svinīgā gaisotnē, samaksājot vien valsts noteikto nodevu 14 eiro.

Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas vietniece Marina Karaļūne pastāstīja, ka mīt gredzenus pieteikušies septiņi pāri, no kuriem divi izteikuši vēlmi vienkārši saņemt laulību apliecību, jo jau ilgus gadus dzīvo kopā, bet pieci pāri ir izvēlējušies tradicionālo svinīgo laulību ceremoniju. M. Karaļūne atzīst, ka septiņi pāri ir daudz mazajai pilsētiņai, jo pat vasarā, kas ir īstais kāzu laiks, vienā dienā nekad neesot tik daudz laulību reģistrāciju. Lielākais precēties gribētāju skaits vienā dienā līdz šim esot bijis seši pāri.  

Šāda pieredze ir daudzām Latvijas pašvaldībām, kuras bezmaksas laulību reģistrāciju piedāvā Starptautiskajā Ģimenes dienā. Krāslavā šī tradīcija tiek ieviesta 1. jūnijā, kad tradicionāli tiek sumināti visi novada jaundzimušie un viņu vecāki. Šajā dienā pilsētā noritēs Mazo novadnieku svētki, kas sāksies ar bērnu ratiņu gājienu.