„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Jānis Lāčplēsis: „Stereotipi par Daugavpili ir jālauž”

Šonedēļ  Daugavpils dzīvo pilsētas svētku gaisotnē – jaunu atpūtas objektu atklāšana, koncerti, Mākslas nakts,  biznesa forums.  Kāda šobrīd ir Daugavpils – vai tā ir  pievilcīga  iedzīvotājiem un interesanta uzņēmējiem un viesiem, - to jautājām Daugavpils domes priekšsēdētājam  Jānim Lāčplēsim.

Ceturtdien pilsētā sākas biznesa forums. Vaicāts par biznesa atīstības iespējām Daugavpilī, domes priekšsēdētājs saka: " Šobrīd esam jauna ceļa posma sākumā. Vēl nesākusies struktūrfondu programma sakrīt ar    speciālās ekonomiskās zonas darbības aizsākumu. Līdz ar to parādās jaunas iespējas. Tas, cik veiksmīgi tās tiks realizētas noteiks pilsētas tālāko dzīvi un attīstību. Arī no biznesa puses šobrīd  ir jūtama liela interese par attīstības projektiem."

Tā kā jaunā struktūrfondu programma vēl nav atvērta, ir svarīgi -  vai ir publiskais pasūtījums. "Šis jautājums ir vissvarīgākais būvniecības nozarē. Vienošanās, ko mēs slēdzam ar uzņēmējiem par jaunu darba vietu radīšanu, izskatās ļoti cerīgas, bet, kas  attiecas uz jaunu projektu uzsākšanu,  - jā, tie ir iekavējušies, taču ceru, ka jau rudenī izdosies sākt lielākos objektus, līdz ar to darbs būs arī būvniekiem," saka J.Lāčplēsis.

Visu rakstu lasiet 3. jūnija numurā.