„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

Lokomotīvju remonta rūpnīca turpina darbu

Beidzamajā laikā medijos vairākkārt parādījusies informācija, ka Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcā (LRR) masveidā atlaižot darbiniekus.

„Latgales Laikam” situāciju komentēja rūpnīcas valdes locekle, Daugavpils domes deputāte Natālija Petrova. „Pēc mūsu domām, raksts presē ir saistīts ar kāda Saeimas deputāta no opozīcijas partijas priekšvēlēšanu kampaņas sākumu un tam ir mērķis diskreditēt uzņēmumu un nodarīt zaudējumu Latvijas ekonomikai, lai saņemtu balsis vietējās vēlēšanās 2017. gadā,” teikts paziņojumā.  

Valdība, pilsētas dome un akcionāri atbalsta uzņēmumu tā investīcijās un jaunu pasūtījumu meklēšanā, turklāt AS ''Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca'' tiek novērota viena darbības veida – dīzeļlokomotīvju remonta apjomu samazināšanās, tieši tāpēc šajā apakšvienībā notika neliela darbinieku skaita optimizācija, situāciju komentēja N. Petrova. „Turklāt tāpēc izdevumu optimizācijas nolūkā tika pieņemts lēmums aktīvāk izmantot ārpakalpojumus un atteikties no neprofila darbības veidiem, līdz ar to pilsētā radās jaunas darba vietas.  Reorganizācija skāra arī AS ''Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca'' administratīvo aparātu. Masveida darbinieku samazināšana LRR nav bijusi un netiek plānota,” informē uzņēmums.

Visu rakstu lasiet 3. jūnija numurā.