„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+14.3 °C
apmācies

Dārznieks Jaunajos Stropos strādā savam un citu priekam

Pilsētas trešā maršruta autobusa galapunktā Daugavpilī, Jaunajos Stropos, kur tas met loku pie dārzkopības kooperatīva „Ķīmiķis”, jau vairākus gadus pamazām top milzīga košumaugu dobe. Ja redzat tajā rušināmies sirmu vīru, varat viņam vismaz pateicībā uzsmaidīt, jo viņš veltī savu laiku un spēku, lai citiem sagādātu prieku. „Es jau nestrādāju, bet fiziski atpūšos,” jautri teic Antons Dārznieks, kurš, nebūdams saistīts ar daiļdārznieka profesiju, savu uzvārdu godam ir attaisnojis. 

Sešu gadu laikā viņš šajā pilsētas nostūrī ir iestādījis ap 110 kociņiem – 24 ozolus, 46 kastaņas, 31 akāciju, virkni dažādu dekoratīvu koku, krūmu un daudzgadīgo puķu. Atvelkot elpu pēc kārtējās nezāļu plēšanas vai kociņu laistīšanas, Antons saka, ka tas esot „cēls nogurums”. Daudzi garāmejot viņam jautājot, kāpēc viņš to dara un vai kāds par to maksā, uz ko sirmgalvis atbild apstiprinoši, jo galvenā samaksa ir nejauša garāmgājēja pateicība par sakopto stūrīti.

Visu rakstu lasiet 3. jūnija numurā.

Komentāri

05.06.2016 15:54
sniegs
kapec uz kaktusiem metas virsuu baltas bumbas,gan adatainajiem katusiem gan ar mikstajam lapam?