„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. septembris
Piektdiena
Ādolfs, Ilgonis
+17.8 °C
daži mākoņi

Vai skolēna vasara ir darbs vai atpūta?

Pilsētas pašvaldības jauniešu vasaras nodarbinātības un nometņu programmas Daugavpilī ir ļoti pieprasītas, un parasti jau pirmajā pieteikšanās dienā gandrīz visas vietas tiek aizņemtas.

Dažu gadu laikā abas programmas ir devušas pozitīvus rezultātus, jo labums tiek visām iesaistītajām pusēm: nometnēs bērni ir pieskatīti, interesanti pavada laiku un atrod jaunus draugus. Vasaras nodarbinātības vietās skolēni saņem darba algu, bet pilsētas uzņēmumiem un skolām ir papildu darbaspēks. Tas ir izdevīgi vecākiem – ja bērns apmeklē nometni, vismaz dažas nedēļas nav jālauza galva, kur likt bērnu, savukārt, ja vasarā strādā, viņi skaidri zina, ka bērnam būs paša nopelnīti līdzekļi savām vajadzībām, kā arī viņš iemācīsies novērtēt darbu.

Daugavpils domes Jaunatnes departamenta statistika liecina, ka jūnijā daudzās bērnu nometnēs pieprasījums pārsniedza piedāvājumu, piemēram, 3. vidusskolā uz 100 vietām iesniegti 115 pieteikumi (mēneša maksa par nometni 6—12 gadus veciem bērniem – 91 eiro). savukārt bērnu un jauniešu centrā „Jaunība” uz 100 vietām pretendēja 126 bērni (8—13 gadi, arī 91 eiro mēnesī).

Visu rakstu lasiet 3. jūnija numurā.